© Het Paniekvrije Paard vof 2018


NIEUWS & ACTIES


Privacyverklaring

Grondwerk

Voor veel mensen is dit een ondergeschoven stuk in de training. Vaak omdat ze niet precies weten “hoe het werkt” en dat dit een hele mooie aanvulling is op je training in het zadel.

Plezierig omgaan met jouw paard houdt in dat er wederzijds begrip is en dat door communicatie duidelijk is wie de lijnen uitzet en wat de onderlinge afspraken zijn. Een paard dat begrijpt hoe hij met jou mee kan werken en dat graag doet, is een paard dat plezierig is in de omgang. Een paard dat zich goed weet te gedragen is ook veiliger om mee om te gaan. Daarnaast kun je een paard vanaf de grond zonder hem in “de weg te zitten” werken aan zijn balans en vele oefeningen. Doordat je dit onbelast uitvoert leert het paard zijn eigen balans hierin te vinden. Hierdoor wordt je paard zich veel bewuster van zijn lichaam en balans.

Tevens is grondwerk een goede voorbereiding op het trailer laden.


Trailer laden

Bij het zien van de trailer in de stress schieten, stilstaan voor de klep, erin of

eruit rennen. Zijn dit herkenbare punten bij het laden?

Wij kunnen jou en jouw paard begeleiden zodat jij en jouw paard met plezier op pad

kunnen gaan.Schriktraining


Fase 1 (Basistraining):

De basistraining is bedoeld voor combinaties die nog niet eerder, of heel lang geleden, een training hebben gevolgd.

We beginnen met verschillende kleuren en maten zeiltjes, maken kennis met de levende kliko, ratels, toeters en bellen. Je kunt door verschillende soorten gordijnen lopen met je paard. Jullie worden bekogeld met soft balletjes en lopen dwars door een bak met petflesjes. Lopen langs wapperende vlaggen en voetballen met een echte voetbal van 1.50 meter doorsnee. Tevens kun je tijdens de training het haar van je paard laten föhnen met de bladblazer en aan het eind lopen jullie dwars door het rookgordijn heen.
Fase 2 (Vervolgtraining):
Let op: de combinatie (ruiter en paard) dienen fase 1 gevolgd te hebben om deel te kunnen nemen aan fase 2.
Deze training is idem aan fase 1 (basistraining) maar omdat jullie als combinatie al een training hebben gevolgd gaan we nog een stapje verder.
Je kunt met je paard door een tunnel, dwars door een waterbak en over een brug lopen.
Verder brengen wij de nodige geluidseffecten o.a. met een betonmolen en vuurwerk. Uiteraard aan het eind weer een potje voetbal en het rookgordijn.

Al onze trainingen zijn paard vriendelijk en vinden plaats zonder het gebruik van sporen en/of zwepen. In overleg met één van de trainers is het gebruik van een zweep mogelijk.

Wij vinden het belangrijk dat jij leert communiceren met jouw paard op een vriendelijke en voor jouw paard begrijpelijke manier.
Wij gaan er van uit dat paardrijden leuk is voor alle twee en daar willen wij ons steentje aan bijdragen tijdens onze trainingen.


(Klassiek / Academisch) Dressuurles

Het gymnastiseren van je paard en van jou zodat jullie in harmonie kunnen samenwerken. Daarbij is ontspanning en plezier kenmerkend in mijn lessen.  


Springles

Weigeren? Er vandoor gaan? Angst bij ruiter/amazone? Komt u dit bekend voor?

Wij kunnen jullie als combinatie helpen zodat jullie weer het vertrouwen in elkaar vinden en jullie beide met plezier

kunnen springen.

Wij beschikken helaas niet over spring materiaal. Hiervoor dien je zelf te zorgen en ook voor het op- en afbouwen.


Coaching op wedstrijden

Een beetje wedstrijd spanning is goed maar wat als dit de overhand neemt?

Wij van vof “Het Paniekvrije Paard” kunnen jou en jouw paard begeleiden voor en/of tijdens wedstrijden.


Voor meer details kun je, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.


Schriktraining | Grondwerk  

Werken aan de hand | Academische Rijkunst | Trailerladen  

Klassieke Dressuur | Wedstrijdcoaching

Even voorstellen

Ik ben Jet en naast onze schriktraining geef ik nog diverse andere trainingen. Hieronder kun je zien voor welke training je bij mij terecht kan.

Ik ben een klassiek geschoolde instructrice en dressuuramazone, beschik over het Orun instructeurdiploma en heb de opleiding Paardenhouderij en management van het Groenhorst College te Barneveld succesvol afgerond.

Omdat ik het belangrijk vind om mijzelf te blijven ontwikkelen volg ik momenteel een opleiding Academische Rijkunst aan de Human and Horse Academy o.l.v. Greetje Hakvoort.