© Het Paniekvrije Paard vof 2018


NIEUWS & ACTIES


Privacyverklaring

Grondwerk

"Grondwerk is de basis" wordt er vaak gezegd. Maar wat is nu precies grondwerk?

En hoe pak je dat aan?
Voor veel mensen is dit een ondergeschoven stuk in de training. Vaak omdat ze niet precies weten hoe belangrijk het is.

Plezierig omgaan met jouw paard houdt in dat er wederzijds begrip is en dat door communicatie duidelijk is wie de lijnen uitzet en wat de onderlinge afspraken zijn. Een paard dat begrijpt hoe hij met jou mee kan werken en dat graag doet, is een paard dat plezierig is in de omgang. Een paard dat zich goed weet te gedragen is ook veiliger om mee om te gaan.

Tevens is grondwerk een goede voorbereiding op het trailer laden.


Trailer laden

Bij het zien van de trailer in de stress schieten, stilstaan voor de klep, erin of

eruit rennen. Zijn dit herkenbare punten bij het laden?

Wij kunnen u en uw paard begeleiden zodat u en uw paard met plezier op pad

kunnen gaan.Fase 1 (Basistraining):

De basistraining is bedoeld voor combinaties die nog niet eerder, of heel lang geleden, een training hebben gevolgd.

We beginnen met verschillende kleuren en maten zeiltjes, maken kennis met de levende kliko, ratels, toeters en bellen. Je kunt door verschillende soorten gordijnen lopen met je paard. Jullie worden bekogeld met soft balletjes en lopen dwars door een bak met petflesjes. Lopen langs wapperende vlaggen en voetballen met een echte voetbal van 1.50 meter doorsnee. Tevens kun je tijdens de training het haar van je paard laten föhnen met de bladblazer en aan het eind lopen jullie dwars door het rookgordijn heen.
De verschillende trainingen

Fase 2 (Vervolgtraining):
Let op: de combinatie (ruiter en paard) dienen fase 1 gevolgd te hebben om deel te kunnen nemen aan fase 2.
Deze training is idem aan fase 1 (basistraining) maar omdat jullie als combinatie al een training hebben gevolgd gaan we nog een stapje verder.
Je kunt met je paard door een tunnel, dwars door een waterbak en over een brug lopen.
Verder brengen wij de nodige geluidseffecten o.a. met een betonmolen en vuurwerk. Uiteraard aan het eind weer een potje voetbal en het rookgordijn.

Al onze trainingen zijn paard vriendelijk en vinden plaats zonder het gebruik van sporen en/of zwepen. In overleg met één van de trainers is het gebruik van een zweep mogelijk.

Wij vinden het belangrijk dat jij leert communiceren met jouw paard op een vriendelijke en voor jouw paard begrijpelijke manier.
Wij gaan er van uit dat paardrijden leuk is voor alle twee en daar willen wij ons steentje aan bijdragen tijdens onze trainingen.


Dressuurles

Jet is een klassiek geschoolde instructrice en dressuuramazone, beschikt over het Orun instructeurdiploma en heeft een opleiding Paardenhouderij en management succesvol afgerond. Tevens is zij zeer actief in het rijden van wedstrijden. Jet heeft zeer veel ervaring in het trainen van angstige ruiters/amazones en hun paard.


Springles

Weigeren? Er vandoor gaan? Angst bij ruiter/amazone? Komt u dit bekend voor?

Wij kunnen u als combinatie trainen zodat u weer het vertrouwen in elkaar vind en jullie beide met plezier kunnen spingen.

Het Paniekvrije Paard beschikt niet over dermate veel springmateriaal om een parcours te kunnen bouwen. Hier dien je zelf over te beschikken. Tevens ben je zelf verantwoordelijk voor het opbouwen en afbouwen van het materiaal.


Coaching op wedstrijden

Een beetje wedstrijd spanning is goed maar wat als dit de overhand neemt?

Wij van vof “Het Paniekvrije Paard” kunnen jou en jouw paard begeleiden voor en/of tijdens wedstrijden.


Voor meer details kun je, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.